Bli giver med avtalegiro

Vi anbefaler alle givere å gi via AvtaleGiro.

Hva er AvtaleGiro?
Avtalegiro er en avtale mellom deg, menigheten og banken din(via bankenes betalingstjeneste) Du underskriver avtalen og sender den inn til menigheten som igjen knytter ett KID-nummer til denne avtalen. Da blir det beløpet du ønsker automatisk trukket fra din konto på den dagen du ønsker det.

Hvorfor bør jeg benytte AvtaleGiro?
Avtalegiro er en billigere løsning for menigheten når det gjelder regnskap og det er en sikrere metode når det gjelder føring av regnskap.

Hvis jeg gir med AvtaleGiro kan jeg da være sikker på at min gave blir registrert som gave med skattefradrag?
Ja dette er den sikreste måten å registrere din gave og få dette rapportert til skattemyndighetene. Vanlige gaver blir også registrert, men dette er en manuell prosess og feil kan skje.

Hvordan gjør jeg dette i praksis?
Benytt lenken under. Så skriver du ut det tilsendte dokumentet. Skriv under (kontoeiers underskrift) Gi så brevet til en representant for menighetens ansatte. Dette blir så sendt til NETS (tidligere bankenes betalingstjeneste) og registrert. Dette tar ett par uker.

Her kan du melde deg på som giver via avtalegiro.

Litt om skattefradrag

Den norske kirke er godkjent som mottaker for "gaver med skattefradrag". Vi rapporterer inn slike gaver ved enden av hvert år. For at din gave skal bli godkjent  følgende kriterier møtes:

• Gaven må være gitt som en del av din givertjeneste eller tydelig merkes at det er en gave det ønskes skattefradrag for
  • Gaven må være på over 500 kr totalt iløpet av året.
  • Menighetskontoret må ha ditt personnummer for at dette skal komme inn riktig på selvangivelsen din
  • Maksimalt fradrag for 2015 er 20 000,- kr pr giver.

Vi anbefaler alle å bruke AvtaleGiro da er det du selv som styrer når du vil gi og oppgir personnummer, navn og adresse.

Har du gitt over maksimalbeløpet på ett år? Da kan du skrive overskridende på ektefelle eller annet familiemedlem. Ta kontakt med menighetskontoret om du ønsker informasjon om dette.